Starbucks е поредната компания, която спира да рекламира в социалните мрежи. От

...
Starbucks е поредната компания, която спира да рекламира в социалните мрежи. От
Коментари Харесай

Starbucks също спира да рекламира в социалните мрежи

Starbucks е поредната компания, която стопира да популяризира в обществените мрежи. От компанията настояват, че дейностите й не са част от акцията " #StopHateforProfit ", само че стопира обществените си реклами, до момента в който беседва с организации за цивилен права и своите медийни сътрудници за това по какъв начин да спрете речта на омразата онлайн, осведоми Асошиейтед прес. 

Компанията е следващият огромен рекламодател, който взема сходно решение на фона на протест, почнал с Фейсбук, който към този момент обхвана и удря други платформи за обществени медии. В петък Coca Cola съобщи, че ще спре рекламата на всички платформи за обществени медии в международен мащаб, до момента в който Unilever стопира рекламата във Фейсбук, Instagram и Twitter в Съединени американски щати до 31 декември. Към акцията към този момент се включиха над 100 компании, измежду които  европейския колос за потребителски артикули зад сладоледа на Ben & Jerry и сапуна Dove, производителят на дънки Levi`s, кино компания Magnolia Pictures, Patagonia, REI и други

В отговор на фирмите, които стопират рекламите си, изпълнителният шеф на Фейсбук Каролин Евърсън съобщи по-рано тази седмица, че платформата за обществени мрежи се ангажира да пречиства омразното наличие от своите услуги.

" Разговорите ни с маркетолозите и организациите за цивилен права са за това по какъв начин дружно можем да бъдем мощ за положително ", споделя Еверсън, вицепрезидент на световната бизнес група на Фейсбук.

Пазарната стойност на Фейсбук спадна в петък с повече от 8% или към 50 милиарда $, защото повече компании обявиха, че ще слагат на пауза реклами. Запасите в Twitter също паднаха с повече от 7% в петък.

" Мисията на компанията е да обслужва публичния диалог и да подсигурява, че Twitter е място, където хората могат да реализират човешки връзки, да търсят и получават достоверна и достоверна информация и да се показват свободно и безвредно. Twitter почита решенията на нашите сътрудници и през това време ще продължи да работи и да поддържа връзка в тясно съдействие с тях ", разяснява в петък Сара Персонет, вицепрезидент по световните потребителски решения в Twitter. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР